Z medzinárodnej kuchyne: Pravý americký jablkový koláč
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Z medzinárodnej kuchyne: Pravý americký jablkový koláč
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 750 g jabĺk
- 150 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 1 ks kôra z 1 citróna
- 70 g hnedého cukru
- 1 ks ČL mletej škorice
- 5 ks PL sladkej smotany
- 1 ks vanilková zmrzlina
Postup
Krok 1
Múku, cukor, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame na hustú zmes, ktorú využijeme na posýpku. Do zmesi primiešame zmäknuté maslo. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich vejárovito na plochú zapekaciu misu. Polejeme ich smotanou a posypeme posýpkou. Pečieme pri 200 °C asi dvadsať minút. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou.