Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Z medzinárodnej kuchyne: Pravý americký jablkový koláč

Z medzinárodnej kuchyne: Pravý americký jablkový koláč
Reklama

Z medzinárodnej kuchyne: Pravý americký jablkový koláč

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 750 g jabĺk
  • 150 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 1 ks kôra z 1 citróna
  • 70 g hnedého cukru
  • 1 ks ČL mletej škorice
  • 5 ks PL sladkej smotany
  • 1 ks vanilková zmrzlina

Postup

Krok 1

Múku, cukor, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame na hustú zmes, ktorú využijeme na posýpku. Do zmesi primiešame zmäknuté maslo. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich vejárovito na plochú zapekaciu misu. Polejeme ich smotanou a posypeme posýpkou. Pečieme pri 200 °C asi dvadsať minút. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS