Milánska zeleninová polievka
9. 9. 2011, 15:30 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:06)

Reklama
Milánska zeleninová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 100 g prerastenej údenej slaniny
- 100 g surovej šunky
- 150 g nastrúhaného parmezánu
- 1 ks mrkva
- 100 g zeleru
- 1 ks malá cuketa
- 1 ks menšia konzerva bielej fazule
- 1 ks menšia konzervu zeleného hrášku
- 2 ks paradajky
- 1 ks cibuľa";i:10;s:23:"2 ks strúčiky cesnaku";i:11;s:20:"150 g uvarenej ryže";i:12;s:24:"2 ks PL olivového oleja";i:13;s:6:"1 ks 1";i:14;s:22:"2 l mäsového vývaru";i:15;s:18:"1 ks bobkový list";i:16;s:25:"1 ks KL nasekanej šalvie";i:17;s:25:"1 ks PL nasekanej bazalky";i:18;s:22:"1 ks zväzok pažítky";i:19;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:20;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme šunku nakrájanú na malé kocky, cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Potom pridáme rozdrobený bobkový list. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca a prikryté pražíme asi 5 minút. Primiešame fazuľu, hrášok, olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky a uvarenú ryžu. Zalejeme mäsovým vývarom a varíme asi 10 minút. Ochutíme nasekanou šalviou, bazalkou, soľou a mletým čiernym korením. Pridáme pažítku, posypeme syrom a podávame.