Mladý špenát so slaninkou
20. 1. 2020, 19:10

Mladý špenát so slaninkou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 140 g zelenej fazuľky
- 4 lyžice olivového oleja
- 6 ks tenkých plátkov prerastenej slaniny
- 2 ks plátky bieleho chleba
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 1 ks avokádo pokrájané na plátky
- 250 g mladého špenátu
- 1 ks Dressing: 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica červeného vínneho octu";i:10;s:44:"3 lyžice extra panenského olivového oleja
Postup
Krok 1
Ingrediencie na prípravu dresingu vymiešajte v miske s 1 lyžicou vody, so soľou a s korením. Fazuľku povarte 3 minúty vo vode a potom prepláchnite studenou vodou. Nechajte na sitku odkvapkať. Olej rozohrejte vo veľkej panvici a slaninu nakrájanú na malé kúsky opekajte dochrumkava asi 4 minúty.
Vyberte dierovanou naberačkou, nechajte odkvapkať olej a vložte do veľkej šalátovej misy. Vo výpeku dozlatista opečte chlieb nakrájaný na malé kocky a pridajte do misy. Do panvice prilejte malé množstvo oleja, šampiňóny pokrájané na hrubšie plátky a krátko opečte. Po vychladnutí šampiňóny pridajte k šalátu spolu s fazuľkou a avokádom. Tesne pred servírovaním pridajte špenát a polejte dresingom. Ľahko premiešajte, aby dresing rovnomerne obalil všetky ingrediencie.