Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mladý špenát so slaninkou

Mladý špenát so slaninkou
Reklama

Mladý špenát so slaninkou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 140 g zelenej fazuľky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 6 ks tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • 2 ks plátky bieleho chleba
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 ks avokádo pokrájané na plátky
  • 250 g mladého špenátu
  • 1 ks Dressing: 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica červeného vínneho octu";i:10;s:44:"3 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup

Krok 1

Ingrediencie na prípravu dresingu vymiešajte v miske s 1 lyžicou vody, so soľou a s korením. Fazuľku povarte 3 minúty vo vode a potom prepláchnite studenou vodou. Nechajte na sitku odkvapkať. Olej rozohrejte vo veľkej panvici a slaninu nakrájanú na malé kúsky opekajte dochrumkava asi 4 minúty.

Vyberte dierovanou naberačkou, nechajte odkvapkať olej a vložte do veľkej šalátovej misy. Vo výpeku dozlatista opečte chlieb nakrájaný na malé kocky a pridajte do misy. Do panvice prilejte malé množstvo oleja, šampiňóny pokrájané na hrubšie plátky a krátko opečte. Po vychladnutí šampiňóny pridajte k šalátu spolu s fazuľkou a avokádom. Tesne pred servírovaním pridajte špenát a polejte dresingom. Ľahko premiešajte, aby dresing rovnomerne obalil všetky ingrediencie.

Vyberáme pre vás niečo PLUS