Mleté hovädzie mäso s fazuľou
22. 8. 2017, 4:23

Reklama
Mleté hovädzie mäso s fazuľou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g suchej farebnej fazule
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ks údená klobása
- 1 ks cibuľa
- 2 lyžice paprikovej nátierky
- 1 lyžica sladkej paprikovej pasty
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 ks mäsový vývar
- 2 ks bobkové listy
- 1 ks mletá sladká červená paprika";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Fazuľu namočíme ráno do studenej vody, aspoň 6 hodín pred varením. Potom ju prepláchneme, zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme a posypeme mletou sladkou paprikou. V širšom hrnci na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme ochutené hovädzie mäso a za stáleho miešania opekáme asi 10 minút. Podlejeme vývarom, pridáme paprikovú nátierku a pastu, paradajkový pretlak, bobkové listy, scedenú uvarenú fazuľu, klobásu pokrájanú na kolieska a spolu uvaríme domäkka. Počas varenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme mäsový vývar. Mleté mäso s fazuľou na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, podávame s tmavým chlebom.