Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mleté hovädzie mäso s fazuľou

Mleté hovädzie mäso s fazuľou
Reklama

Mleté hovädzie mäso s fazuľou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g suchej farebnej fazule
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 ks údená klobása
  • 1 ks cibuľa
  • 2 lyžice paprikovej nátierky
  • 1 lyžica sladkej paprikovej pasty
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 ks mäsový vývar
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks mletá sladká červená paprika";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Fazuľu namočíme ráno do studenej vody, aspoň 6 hodín pred varením. Potom ju prepláchneme, zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme a posypeme mletou sladkou paprikou. V širšom hrnci na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme ochutené hovädzie mäso a za stáleho miešania opekáme asi 10 minút. Podlejeme vývarom, pridáme paprikovú nátierku a pastu, paradajkový pretlak, bobkové listy, scedenú uvarenú fazuľu, klobásu pokrájanú na kolieska a spolu uvaríme domäkka. Počas varenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme mäsový vývar. Mleté mäso s fazuľou na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, podávame s tmavým chlebom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS