Morčacie prsíčka na srbský spôsob
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Morčacie prsíčka na srbský spôsob
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g morčacích prsíčok bez kosti
- 1 ks 80 g oravskej slaniny
- 130 g cibule
- 1 lyžica soli
- 1 ks mleté biele korenie
- 1 dl oleja
- 2 ks papriky
- 2 ks rajčiny
- 1 dl bieleho vývaru.
Postup
Krok 1
Očistené a kože zbavené morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti. Mäso jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Spolu s cibuľou a slaninou ho striedavo napichujeme na ihlice, ktoré potom opečieme na oleji. Do výpeku vložíme na pásiky pokrájanú papriku a na kúsky pokrájané rajčiny. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým nezmäknú. Na záver do výpeku nalejeme vývar. Podávame so zemiakmi a pečivom.