Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morčacie prsíčka na srbský spôsob

Kuracia pečeň na ražni
Reklama

Morčacie prsíčka na srbský spôsob

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g morčacích prsíčok bez kosti
  • 1 ks  80 g  oravskej slaniny
  • 130 g cibule
  • 1 lyžica soli
  • 1 ks mleté biele korenie
  • 1 dl oleja
  • 2 ks papriky
  • 2 ks rajčiny
  • 1 dl bieleho vývaru.

Postup

Krok 1

Očistené a kože zbavené morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti. Mäso jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Spolu s cibuľou a slaninou ho striedavo napichujeme na ihlice, ktoré potom opečieme na oleji. Do výpeku vložíme na pásiky pokrájanú papriku a na kúsky pokrájané rajčiny. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým nezmäknú. Na záver do výpeku nalejeme vývar. Podávame so zemiakmi a pečivom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS