Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morská belica na taliansky spôsob

Morská belica na taliansky spôsob
Reklama

Morská belica na taliansky spôsob

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg vypitvanej morskej belice
  • 1 lyžica soli
  • 1 ks 0
  • 5 dl oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks citrón
  • 1 ks petržlenovú vňať
  • 1 ks 0
  • 5 dl bieleho vína
  • 1 až 2 ks vajcia";i:10;s:23:"3 lyžice hladkej múky";i:11;s:24:"1 lyžica oleja do vesta";i:12;s:25:"1 ks olej na vyprážanie

Postup

Krok 1

Belicu pokrájajte na tenké plátky, posoľte a potrite prstami olivovým olejom. Opečte ich do ružova v mikrovlnke, na panvici, alebo na grile. Opečte aj plátky chleba, len tak nasucho na panvici alebo na grile. Opečený chlieb potrite cesnakom a pokvapkajte olejom. Potrite zmäknutou rozkrojenou rajčinou. Na hrianky poklaďte plátky baklažánu, osoľte a podľa chuti pridajte korenie.

Vyberáme pre vás niečo PLUS