Reklama

Morská šťuka pod syrom

Filety zo zubáča na taliansky spôsob
Reklama

Morská šťuka pod syrom

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks filety z morskej šťuky
  • 70 g eidamu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica worcesterovej omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Kúsky rybieho mäsa z oboch strán jemne osolíme. Horčicu zmiešame s worcesterovou a sójovou omáčkou a vzniknutou marinádou filety natrieme. Necháme ich odležať asi hodinu. Kúsky ryby dáme piecť na panvicu do rozohriateho oleja a keď ich obrátime, hneď ich posypeme postrúhaným eidamom. Syr sa roztopí, kým sa spodná časť filiet vypraží. Podávame s uvarenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.