Morská šťuka pod syrom
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Morská šťuka pod syrom
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks filety z morskej šťuky
- 70 g eidamu
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica worcesterovej omáčky
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Kúsky rybieho mäsa z oboch strán jemne osolíme. Horčicu zmiešame s worcesterovou a sójovou omáčkou a vzniknutou marinádou filety natrieme. Necháme ich odležať asi hodinu. Kúsky ryby dáme piecť na panvicu do rozohriateho oleja a keď ich obrátime, hneď ich posypeme postrúhaným eidamom. Syr sa roztopí, kým sa spodná časť filiet vypraží. Podávame s uvarenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.