Moskovský teľací rezeň
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Moskovský teľací rezeň
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g teľacieho stehna bez kosti
- 60 g tuku
- 20 g masla
- 1 dl kyslej smotany
- 1 dl mlieka
- 30 g hladkej múky
- 40 g cibule
- 120 g čerstvých paradajok
- 80 g nakladaných hríbikov v octovom náleve
- 10 g mletej červenej papriky";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:22:"1 ks voda alebo vývar
Postup
Krok 1
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, zalejeme vlažným vývarom, zahustíme svetlou maslovou zápražkou, dobre rozšľaháme drôtenou metlou a varíme 20 až 30 minút. Omáčku zriedime mliekom, prevaríme a prelisujeme (prepasírujeme) na opečené rezne. Do hotovej omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, zjemníme rozšľahanou smotanou a krátko povaríme. Rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a obložený kolieskami paradajok. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.