Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Moskovský teľací rezeň

Jahňacie rebierka v župane na taliansky spôsob
Reklama

Moskovský teľací rezeň

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g teľacieho stehna bez kosti
  • 60 g tuku
  • 20 g masla
  • 1 dl kyslej smotany
  • 1 dl mlieka
  • 30 g hladkej múky
  • 40 g cibule
  • 120 g čerstvých paradajok
  • 80 g nakladaných hríbikov v octovom náleve
  • 10 g mletej červenej papriky";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:22:"1 ks voda alebo vývar

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, zalejeme vlažným vývarom, zahustíme svetlou maslovou zápražkou, dobre rozšľaháme drôtenou metlou a varíme 20 až 30 minút. Omáčku zriedime mliekom, prevaríme a prelisujeme (prepasírujeme) na opečené rezne. Do hotovej omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, zjemníme rozšľahanou smotanou a krátko povaríme. Rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a obložený kolieskami paradajok. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS