Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mramorové mäso

Frankfurtská roláda s horčicou
Reklama

Mramorové mäso

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g bravčového stehna
  • 4 ks vajcia
  • 4 lyžice hrubej múky
  • 2 ks nakladané kapie
  • 2 ks kyslé uhorky
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 ml mlieka
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté korenie
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme ich, osolíme, okoreníme. Formu na srnčí chrbát natrieme olejom a poukladáme do nej pripravené rezne. Vajcia, mlieko a múku dôkladne zmiešame, pridáme na kocky pokrájanú kapiu a uhorky, postrúhaný syr, soľ, korenie a zmes navrstvíme na mäso. Dáme do rúry piecť (na 1 h). Upečené mäso vyklopíme a ostrým nožom pokrájame na plátky. Podávame s ryžou. Vhodný je šalát z postrúhanej zmesi zeleniny (kapusta, mrkva, paprika).

Vyberáme pre vás niečo PLUS