Mramorové mäso
8. 7. 2011, 13:26

Reklama
Mramorové mäso
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g bravčového stehna
- 4 ks vajcia
- 4 lyžice hrubej múky
- 2 ks nakladané kapie
- 2 ks kyslé uhorky
- 100 g tvrdého syra
- 100 ml mlieka
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté korenie
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme ich, osolíme, okoreníme. Formu na srnčí chrbát natrieme olejom a poukladáme do nej pripravené rezne. Vajcia, mlieko a múku dôkladne zmiešame, pridáme na kocky pokrájanú kapiu a uhorky, postrúhaný syr, soľ, korenie a zmes navrstvíme na mäso. Dáme do rúry piecť (na 1 h). Upečené mäso vyklopíme a ostrým nožom pokrájame na plátky. Podávame s ryžou. Vhodný je šalát z postrúhanej zmesi zeleniny (kapusta, mrkva, paprika).