MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Mriežkový tvarohový koláč: Vydrží dlho čerstvý

  • 40 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Na cesto: 300 g polohrubej múky
  • 150 g
    masla
  • ks
    vajce
  • 80 g
    práškového cukru
  • 2-3 lyžice
    preosiateho kakaa
  • 1/2 ks
    balíčka kypriaceho prášku
  • 1-2 lyžice
    mlieka
  • ks
    Na tvarohovú plnku: 500 g tvarohu
  • 100 g
    cukru
  • ks
    vajce 2 balíčky vanilínového cukru
  • ks
    nastrúhanú citrónovú kôru
  • lyžica
    maizeny

Postup

Z múky, masla, vajca, cukru, kakaa a z kypriaceho prášku vypracujeme cesto (podľa potreby pridáme mlieko). Dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Zo zvyšného cesta urobíme tenšie valčeky, ktoré uložíme krížom na plnku v tvare mriežky. V mierne vyhriatej rúre koláč upečieme.
smudge

Video