Mrkvová bábovka
23. 3. 2018, 18:14

Reklama
Mrkvová bábovka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 350 g najemno postrúhanej mrkvy
- 350 g polohrubej múky
- 160 g práškového cukru
- 2 lyžice medu
- 250 ml kyslej smotany na šľahanie
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3-4 lyžice kokosového oleja
- 2 ks vajcia
- 2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
Postup
Krok 1
Očistenú mrkvu najemno postrúhame. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom a s medom. Prilejeme olej, smotanu, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú kôru, nakoniec vmiešame postrúhanú mrkvu. Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.