Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka
Reklama

Mrkvová bábovka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 350 g najemno postrúhanej mrkvy
  • 350 g polohrubej múky
  • 160 g práškového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 250 ml kyslej smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3-4 lyžice kokosového oleja
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Postup

Krok 1

Očistenú mrkvu najemno postrúhame. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom a s medom. Prilejeme olej, smotanu, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú kôru, nakoniec vmiešame postrúhanú mrkvu. Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS