Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mrkvová roláda so šľahačkou

Mrkvová roláda so šľahačkou
Reklama

Mrkvová roláda so šľahačkou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 300 g najemno postrúhanej mrkvy
  • 5 ks vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 160 g polohrubej múky
  • 1 ks Plnka: marhuľový lekvár na potretie
  • 6 ks plátkov želatíny
  • 1 balíček stužovača šľahačky
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 350 g smotanového syra (napríklad Lučina alebo Philadelphia)

Postup

Krok 1

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Vmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom a mrkvu zbavenú tekutiny. Plech vyložíme papierom na pečenie a roztrieme cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 15 minút. Upečené cesto preložíme na utierku posypanú práškovým cukrom, papier odstránime, stočíme a necháme vychladnúť. Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom a likérom.

Želatínu napučanú v troche mlieka rozpustíme. Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Do šľahačky vmiešame kokos, vymiešaný syr a rozpustenú želatínu. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme lekvárom, natrieme plnku a zvinieme do rolády. Odložíme na 6 hodín do chladničky. Potom pokrájame, ozdobíme lupienkami jedlých kvetov, posypeme práškovým cukrom a pistáciami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS