Mrkvová roláda so šľahačkou
2. 2. 2018, 15:23

Mrkvová roláda so šľahačkou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 300 g najemno postrúhanej mrkvy
- 5 ks vajec
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 160 g polohrubej múky
- 1 ks Plnka: marhuľový lekvár na potretie
- 6 ks plátkov želatíny
- 1 balíček stužovača šľahačky
- 300 ml smotany na šľahanie
- 350 g smotanového syra (napríklad Lučina alebo Philadelphia)
Postup
Krok 1
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Vmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom a mrkvu zbavenú tekutiny. Plech vyložíme papierom na pečenie a roztrieme cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 15 minút. Upečené cesto preložíme na utierku posypanú práškovým cukrom, papier odstránime, stočíme a necháme vychladnúť. Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom a likérom.
Želatínu napučanú v troche mlieka rozpustíme. Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Do šľahačky vmiešame kokos, vymiešaný syr a rozpustenú želatínu. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme lekvárom, natrieme plnku a zvinieme do rolády. Odložíme na 6 hodín do chladničky. Potom pokrájame, ozdobíme lupienkami jedlých kvetov, posypeme práškovým cukrom a pistáciami.