Mrkvovo-pórová polievka
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Mrkvovo-pórová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 50 g naturálnej ryže
- 250 g mrkvy
- 1 ks stonka zeleru
- 1 ks cibuľa
- 1 lyžica masla
- 1/2 l vody
- 1 lyžica vegety
- 1 lyžica nesladeného kondenzovaného mlieka
- 1 ks petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Ryžu cez noc namočíme a na druhý deň na miernom ohni zahrievame asi 25 minút. Pozor! Ryžu nevaríme. Očistenú mrkvu a pór nakrájame na kolieska. Na drobno nasekanú cibuľu opražíme na masle do sklovita. Pridáme mrkvu, pór, zalejeme vodou, ochutíme vegetou a varíme pri miernej teplote asi 20 minút. Hotovú zmes rozmixujeme, pridáme kondenzované mlieko. Na tanier dáme uvarenú ryžu, zalejeme pripravenou polievkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.