Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Musaka so zemiakmi

Musaka so zemiakmi
Reklama

Musaka so zemiakmi

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 800g mletého bravčového mäsa
  • 1 ks jeden rajčinový pretlak
  • 1 ks olej
  • 1 ks jedna cibuľa
  • 1 ks mleté korenie
  • 1 ks mletá paprika
  • 1 ks vegeta
  • 1 ks soľ
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 4 ks vajcia";i:10;s:15:"1 ks 3dl mlieka";i:11;s:17:"1 ks 1kg zemiakov";i:12;s:9:"2 dl vody

Postup

Krok 1

Do panvice dáme olej, orestujeme pokrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso, krátko opražíme, pridáme korenie, mletú papriku, posekanú ptržlenovú vňať, podlejeme vodou, osolíme, dusíme asi pol hodiny, na koniec pridáme rajčinový pretlak. Zatiaľ olúpeme zemiaky a pokrájame na tenké plátky, osolíme ich. Pripravíme hlbok plech, dáme trošku oleja, vrstvíme zemiaky s mletým mäsom, ukončíme zemiakmi. Pečieme zakryté alobalom 30 minút. Zatiaľ rozšľaháme vajcia s mliekom, osolíme. Musaku po 30 min. odokryjeme, zalejeme rozšľahanými vajcami a ešte pečieme v rúre 30 minút na 200 stupňov.

Vyberáme pre vás niečo PLUS