Najlepší hrnčekový je banánový koláč s nutelou: Amen!
21. 7. 2020, 17:42 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:29)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
50 minút, Pre celú rodinu
Potrebujete:
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 3 veľké zrelé banány do cesta + 1 nakrájaný na ozdobenie
- 1/2 hrnčeka oleja
- 3 lyžice mlieka
- 2 hrnčeky múky (1 a 1/2 hrnčeka hladkej a 1/2 hrnčeka celozrnne)
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 3 lyžice nutely šťavu z 1 citróna
Na mrveničku:
- 150 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 125 g masla
Postup:
- Vajcia vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte na menšie kúsky pokrájané banány, premiešajte, pridajte olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a dobre vymiešajte.
- Polovicu cesta dajte do misky a zmiešajte s nutelou. Do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo dávajte po 1 lyžici bledého a tmavého cesta.
- Pripravte mrveničku: preosejte múku s práškovým cukrom do misy a rukami zapracujte maslo. Keď je zmes sypká a drobivá, je vhodná na posypanie koláča.
- Na vrch koláča poukladajte pokrájaný banán. Pokvapkajte citrónovou šťavou, posypte mrveničkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 25-30 minút.