Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nektarínkový koláč s glazúrou

Nektarínkový koláč s glazúrou
Reklama

Nektarínkový koláč s glazúrou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 380 g lístkového cesta
  • 2 lyžice mletých mandlí
  • 750 g nektáriniek
  • 2 lyžice hnedého cukru (kopcovité)
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 3 lyžice marhuľového džemu
  • 1 ks ako príloha grécky jogurt alebo zmrzlina

Postup

Krok 1

Lístkové cesto nechajte postáť pri izbovej teplote 10 minút. Potom ho rozvaľkajte do tvaru kruhu a vysteľte ním okrúhlu formu na pečenie s priemerom 25 cm. Cesto popichajte vidličkou a posypte mletými mandľami a 1 lyžicou cukru. Umyté a osušené nektárinky zbavte kôstky a nakrájajte ich na mesiačiky. Poukladajte ich husto na cesto. Posypte cukrom a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 30 minút, kým špičky nektáriniek nezačnú karamelizovať. V kastróliku zohrejte za stáleho miešania víno a džem a teplou glazúrou potrite nektárinky. Podávajte s jogurtom alebo so zmrzlinou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS