Nektarínkový koláč s glazúrou
23. 9. 2018, 15:10

Reklama
Nektarínkový koláč s glazúrou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 380 g lístkového cesta
- 2 lyžice mletých mandlí
- 750 g nektáriniek
- 2 lyžice hnedého cukru (kopcovité)
- 2 lyžice bieleho vína
- 3 lyžice marhuľového džemu
- 1 ks ako príloha grécky jogurt alebo zmrzlina
Postup
Krok 1
Lístkové cesto nechajte postáť pri izbovej teplote 10 minút. Potom ho rozvaľkajte do tvaru kruhu a vysteľte ním okrúhlu formu na pečenie s priemerom 25 cm. Cesto popichajte vidličkou a posypte mletými mandľami a 1 lyžicou cukru. Umyté a osušené nektárinky zbavte kôstky a nakrájajte ich na mesiačiky. Poukladajte ich husto na cesto. Posypte cukrom a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 30 minút, kým špičky nektáriniek nezačnú karamelizovať. V kastróliku zohrejte za stáleho miešania víno a džem a teplou glazúrou potrite nektárinky. Podávajte s jogurtom alebo so zmrzlinou.