Nekysnutý rebarborový koláč
20. 2. 2014, 17:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:13)

Reklama
Nekysnutý rebarborový koláč
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g rebarbory
- 270 g cukru
- 175 g tuku
- 1 ks citrón
- 5 ks vajec
- 175 g polohrubej múky
- 50 g solamylu
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 125 ml smotany
- 1 ks vanilkový cukor
Postup
Krok 1
Rebarboru pokrájame na malé kolieska a zmiešame so 40 g cukru a necháme odpočívať. Rozpustený tuk, kôru z citróna a 150 g cukru vymiešame do peny. Po jednom kuse pridáme tri vajcia, dôkladne vmiešavame. Múku zmiešame so solamylom a práškom do pečiva, vmiešame do vaječnej hmoty. Plech vytrieme tukom a cesto rozotrieme. Poukladáme na neho rebarboru.Dva žĺtky vymiešame so smotanou, 30 g cukru a vanilkovým cukrom. Zmes nalejeme na ovocie. Pečieme pol hodinu pri teplote 200 stupňov Celzia. Následne z dvoch bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšný cukor a šťavu z citróna. Zmes rozložíme na koláč a zapečieme približne 5 minút.