Reklama

Nekysnutý rebarborový koláč

Nekysnutý rebarborový koláč
Reklama

Nekysnutý rebarborový koláč

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g rebarbory
  • 270 g cukru
  • 175 g tuku
  • 1 ks citrón
  • 5 ks vajec
  • 175 g polohrubej múky
  • 50 g solamylu
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 125 ml smotany
  • 1 ks vanilkový cukor

Postup

Krok 1

Rebarboru pokrájame na malé kolieska a zmiešame so 40 g cukru a necháme odpočívať. Rozpustený tuk, kôru z citróna a 150 g cukru vymiešame do peny. Po jednom kuse pridáme tri vajcia, dôkladne vmiešavame. Múku zmiešame so solamylom a práškom do pečiva, vmiešame do vaječnej hmoty. Plech vytrieme tukom a cesto rozotrieme. Poukladáme na neho rebarboru.Dva žĺtky vymiešame so smotanou, 30 g cukru a vanilkovým cukrom. Zmes nalejeme na ovocie. Pečieme pol hodinu pri teplote 200 stupňov Celzia. Následne z dvoch bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšný cukor a šťavu z citróna. Zmes rozložíme na koláč a zapečieme približne 5 minút.