Reklama

Nepečená smotanová torta s piškótami a lesným ovocím

Nepečená smotanová torta s piškótami a lesným ovocím
Reklama

Nepečená smotanová torta s piškótami a lesným ovocím

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 80 ks detských piškót
  • 400 ml smotany na šľahanie (najmenej 31 %)
  • 600 ml kyslej smotany (najmenej 15 %)
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 ks drobné ovocie (maliny
  • 1 ks čučoriedky
  • 1 ks černice)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice vanilkovej esencie
  • 10 ml mandľového likéru amaretto";i:10;s:29:"pol spoon citrónovej šťavy";i:11;s:30:"1 ks lístky medovky na ozdobu

Postup

Krok 1

Ovocie opláchneme a necháme odkvapkať. Zopár plodov si odložíme na ozdobu, zvyšok pokrájame na kúsky. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Do šľahačky zľahka vmiešame kyslú smotanu, 2 lyžice preosiateho práškového cukru a 2 lyžičky vanilkovej esencie. Na dno tortovej formy s priemerom 23 cm poukladáme piškóty plochou stranou nadol. V miske rozmiešame likér s lyžičkou vanilkovej esencie a s citrónovou šťavou. Likérovou zmesou zľahka pokvapkáme piškótovú vrstvu. Stačí zopár kvapiek, aby sa piškóty príliš nerozmočili.

Na piškóty rovnomerne nanesieme vrstvu šľahačkového krému, uhladíme a reznou stranou nadol poukladáme ovocie. Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, aby bolo ovocie úplne zakryté. Poukladáme piškóty, na ne nanesieme zvyšok šľahačkového krému a povrch uhladíme. Tortu zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na noc stuhnúť do chladničky. Pred servírovaním okraje torty uvoľníme nožom a opatrne odstránime okraj. Ozdobíme zvyšným ovocím a nakrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS