Nepečená smotanová torta s piškótami a lesným ovocím
23. 6. 2018, 12:14 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:23)

Nepečená smotanová torta s piškótami a lesným ovocím
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 80 ks detských piškót
- 400 ml smotany na šľahanie (najmenej 31 %)
- 600 ml kyslej smotany (najmenej 15 %)
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 ks drobné ovocie (maliny
- 1 ks čučoriedky
- 1 ks černice)
- 2 lyžice práškového cukru
- 3 lyžice vanilkovej esencie
- 10 ml mandľového likéru amaretto";i:10;s:29:"pol spoon citrónovej šťavy";i:11;s:30:"1 ks lístky medovky na ozdobu
Postup
Krok 1
Ovocie opláchneme a necháme odkvapkať. Zopár plodov si odložíme na ozdobu, zvyšok pokrájame na kúsky. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Do šľahačky zľahka vmiešame kyslú smotanu, 2 lyžice preosiateho práškového cukru a 2 lyžičky vanilkovej esencie. Na dno tortovej formy s priemerom 23 cm poukladáme piškóty plochou stranou nadol. V miske rozmiešame likér s lyžičkou vanilkovej esencie a s citrónovou šťavou. Likérovou zmesou zľahka pokvapkáme piškótovú vrstvu. Stačí zopár kvapiek, aby sa piškóty príliš nerozmočili.
Na piškóty rovnomerne nanesieme vrstvu šľahačkového krému, uhladíme a reznou stranou nadol poukladáme ovocie. Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, aby bolo ovocie úplne zakryté. Poukladáme piškóty, na ne nanesieme zvyšok šľahačkového krému a povrch uhladíme. Tortu zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na noc stuhnúť do chladničky. Pred servírovaním okraje torty uvoľníme nožom a opatrne odstránime okraj. Ozdobíme zvyšným ovocím a nakrájame.