- 30 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
- 3 kskuracích pŕs
- 2 kscibule
- 3 lyžiceoleja
- 1 hrnčekuvareného bulguru
- 100 gfety
- 1 ksvajce
- 1 lyžicahustého balzamového octu
- 1 hrsťnasekanej pažítky a petržlenovej vňate
- 1 štipkačili
- podľa chutisoľ a mleté čierne korenie
- 200 mlgréckeho jogurtu
- 4 lyžicetzatziky
- 2 lyžicestrúhaného parmezánu
- 2 hrsterukoly a polníčka
- 4 ksburgerové žemle
Postup
Umyté kuracie prsia osušte a pomeľte alebo nadrobno nakrájajte. 1 cibuľu nakrájajte na drobné kocky a orestujte na oleji.
K mäsu pridajte vychladený uvarený bulgur, rozmrvenú fetu, vychladnutú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, vňať, pažítku, 1 lyžicu oleja, balzamový ocot a čili.
Dobre vymiešajte a z hmoty vytvarujete väčšie guľky. Zľahka ich stlačte na hrubšie placky. Na rozohriatom ohni v panvici opekajte po 3-4 minúty z každej strany.
Teplé burgre -placky vložte medzi dve žemle. Pridajte jogurt vymiešaný s tzatziki, rukolu, polníček, cibuľu a parmezánom.