MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Neviete čo na večeru? Bulgurový burger je dobrota!

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

  • ks
    kuracích pŕs
  • ks
    cibule
  • lyžice
    oleja
  • hrnček
    uvareného bulguru
  • 100 g
    fety
  • ks
    vajce
  • lyžica
    hustého balzamového octu
  • hrsť
    nasekanej pažítky a petržlenovej vňate
  • štipka
    čili
  •  podľa chuti
    soľ a mleté čierne korenie
  • 200 ml
    gréckeho jogurtu
  • lyžice
    tzatziky
  • lyžice
    strúhaného parmezánu
  • hrste
    rukoly a polníčka
  • ks
    burgerové žemle

Postup

Umyté kuracie prsia osušte a pomeľte alebo nadrobno nakrájajte. 1 cibuľu nakrájajte na drobné kocky a orestujte na oleji. 

K mäsu pridajte  vychladený uvarený bulgur, rozmrvenú fetu, vychladnutú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, vňať, pažítku, 1 lyžicu oleja, balzamový ocot a čili.

Dobre vymiešajte a z hmoty vytvarujete väčšie guľky. Zľahka ich stlačte na hrubšie placky. Na rozohriatom ohni v panvici opekajte po 3-4 minúty z každej strany.

Teplé burgre -placky vložte medzi dve žemle. Pridajte jogurt  vymiešaný s tzatziki, rukolu, polníček, cibuľu a parmezánom. 

smudge

Video