Neviete čo na večeru? Bulgurový burger je dobrota!
26. 4. 2022, 15:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: DOBRÉ JEDLO
Reklama
Netradičný recept na burger vás zaručene nesklame. Raz dva je večera na stole.
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
- 3 ks kuracích pŕs
- 2 ks cibule
- 3 lyžice oleja
- 1 hrnček uvareného bulguru
- 100 g fety
- 1 ks vajce
- 1 lyžica hustého balzamového octu
- 1 hrsť nasekanej pažítky a petržlenovej vňate
- 1 štipka čili
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie";i:10;s:24:"200 ml gréckeho jogurtu";i:11;s:18:"4 lyžice tzatziky";i:12;s:33:"2 lyžice strúhaného parmezánu";i:13;s:27:"2 hrste rukoly a polníčka";i:14;s:22:"4 ks burgerové žemle
Postup
Krok 1
Umyté kuracie prsia osušte a pomeľte alebo nadrobno nakrájajte. 1 cibuľu nakrájajte na drobné kocky a orestujte na oleji.
Krok 2
K mäsu pridajte vychladený uvarený bulgur, rozmrvenú fetu, vychladnutú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, vňať, pažítku, 1 lyžicu oleja, balzamový ocot a čili.
Krok 3
Dobre vymiešajte a z hmoty vytvarujete väčšie guľky. Zľahka ich stlačte na hrubšie placky. Na rozohriatom ohni v panvici opekajte po 3-4 minúty z každej strany.
Krok 4
Teplé burgre -placky vložte medzi dve žemle. Pridajte jogurt vymiešaný s tzatziki, rukolu, polníček, cibuľu a parmezánom.