Reklama

Neviete čo na večeru? Bulgurový burger je dobrota!

Burger s bulgurom a kuracím mäsom

Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Reklama

Netradičný recept na burger vás zaručene nesklame. Raz dva je večera na stole.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 2 ks cibule
  • 3 lyžice oleja
  • 1 hrnček uvareného bulguru
  • 100 g fety
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžica hustého balzamového octu
  • 1 hrsť nasekanej pažítky a petržlenovej vňate
  • 1 štipka čili
  • podľa chuti soľ a mleté čierne korenie";i:10;s:24:"200 ml gréckeho jogurtu";i:11;s:18:"4 lyžice tzatziky";i:12;s:33:"2 lyžice strúhaného parmezánu";i:13;s:27:"2 hrste rukoly a polníčka";i:14;s:22:"4 ks burgerové žemle

Postup

Krok 1

Umyté kuracie prsia osušte a pomeľte alebo nadrobno nakrájajte. 1 cibuľu nakrájajte na drobné kocky a orestujte na oleji. 

Krok 2

K mäsu pridajte  vychladený uvarený bulgur, rozmrvenú fetu, vychladnutú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, vňať, pažítku, 1 lyžicu oleja, balzamový ocot a čili.

Krok 3

Dobre vymiešajte a z hmoty vytvarujete väčšie guľky. Zľahka ich stlačte na hrubšie placky. Na rozohriatom ohni v panvici opekajte po 3-4 minúty z každej strany.

Krok 4

Teplé burgre -placky vložte medzi dve žemle. Pridajte jogurt  vymiešaný s tzatziki, rukolu, polníček, cibuľu a parmezánom.