Reklama

Orechové rožky

Orechové rožky
Reklama

Orechové rožky

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 ks múka na pomúčenie dosky
  • 1 ks vajce
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1-2 lyžica práškového cukru
  • 1 ks Na plnku: 100 ml mlieka
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g pomletých orechov
  • 1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry
  • 20 g hrozienok";i:10;s:25:"1 štipka mletej škorice

Postup

Krok 1

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 4 mm. Pokrájame ho na pravidelné štvorce. Pripravíme plnku: Mlieko s cukrom prevaríme, pridáme pomleté orechy, citrónovú kôru, umyté a posekané hrozienka. Ochutíme mletou škoricou a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku dáme lyžičkou do vrchného rohu štvorca, zvinieme a sformujeme do tvaru rožka. Rožky uložíme na plech opláchnutý studenou vodou, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 20 až 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Upečené rožky posypeme zmesou vanilínového a práškového cukru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS