Orechové rožky
18. 11. 2018, 13:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:24)

Reklama
Orechové rožky
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 ks múka na pomúčenie dosky
- 1 ks vajce
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1-2 lyžica práškového cukru
- 1 ks Na plnku: 100 ml mlieka
- 120 g práškového cukru
- 150 g pomletých orechov
- 1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry
- 20 g hrozienok";i:10;s:25:"1 štipka mletej škorice
Postup
Krok 1
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 4 mm. Pokrájame ho na pravidelné štvorce. Pripravíme plnku: Mlieko s cukrom prevaríme, pridáme pomleté orechy, citrónovú kôru, umyté a posekané hrozienka. Ochutíme mletou škoricou a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku dáme lyžičkou do vrchného rohu štvorca, zvinieme a sformujeme do tvaru rožka. Rožky uložíme na plech opláchnutý studenou vodou, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 20 až 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Upečené rožky posypeme zmesou vanilínového a práškového cukru.