- 85 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 150 gmliečnej čokolády s celými lieskovcami
- 125 gmasla
- 125 gkrémového syra
- 150 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilkového cukru
- 3 ksvajcia
- 1 ks250–300 g polohrubej múky
- 2 lyžicekypriaceho prášku
- 50 gmliečnej čokolády
- 1 ksmaslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie chlebíčkovej formy
Postup
Čokoládu s celými lieskovcami rozdrvte valčekom na cesto. Potom čokoládu rozpustite v teplom vodnom kúpeli.
Rúru vyhrejte na 160 °C. Zmäknuté maslo s krémovým syrom, práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte. Postupne zašľahajte vajcia a vmiešajte múku s kypriacim práškom. Tretinu cesta rozotrite do pripravenej formy. Na to lyžičkou rozdeľte polovicu vlažnej orieškovej čokolády. Na čokoládu rozotrite druhú tretinu cesta, na cesto dajte zvyšnú čokoládu a naneste zvyšné cesto. Posypte posekanou mliečnou čokoládou a v rúre vyhriatej na 40 °C pečte asi 40 minút.
Chlebíček nechajte asi 15 minút chladnúť, potom ho vyklopte na kuchynskú mriežku a nechajte úplne vychladnúť.