MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Orieškovo-čokoládový chlebíček: Pozor na váhu, táto dobrota je kalorická!

  • 85 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 g
    mliečnej čokolády s celými lieskovcami
  • 125 g
    masla
  • 125 g
    krémového syra
  • 150 g
    práškového cukru
  • balíček
    vanilkového cukru
  • ks
    vajcia
  • ks
    250–300 g polohrubej múky
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • 50 g
    mliečnej čokolády
  • ks
    maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie chlebíčkovej formy

Postup

Čokoládu s celými lieskovcami rozdrvte valčekom na cesto. Potom čokoládu rozpustite v teplom vodnom kúpeli.

Rúru vyhrejte na 160 °C. Zmäknuté maslo s krémovým syrom, práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte. Postupne zašľahajte vajcia a vmiešajte múku s kypriacim práškom. Tretinu cesta rozotrite do pripravenej formy. Na to lyžičkou rozdeľte polovicu vlažnej orieškovej čokolády. Na čokoládu rozotrite druhú tretinu cesta, na cesto dajte zvyšnú čokoládu a naneste zvyšné cesto. Posypte posekanou mliečnou čokoládou a v rúre vyhriatej na 40 °C pečte asi 40 minút.

Chlebíček nechajte asi 15 minút chladnúť, potom ho vyklopte na kuchynskú mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
smudge

Video