Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Oškvarkové pagáče so smotanou

Oškvarkové pagáče so smotanou
Reklama

Oškvarkové pagáče so smotanou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g bravčových oškvarkov
  • 500 g hladkej múky
  • 2 ks kyslé smotany
  • 4 lyžice oleja
  • 1 ks vajce
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 4 lyžice soli
  • trochu ks mlieka a cukru na kvások
  • 1 ks bravčovú masť";i:10;s:24:"1 ks hladkú múku vajce";i:11;s:16:"1 ks celú rascu

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka dajte pomrvené droždie, trochu cukru, soľ a nechajte vykysnúť kvások. Bravčové oškvarky pokrájajte na menšie kúsky o veľkosti 0,5 - 1cm (nemeľte ich). Do misy k múke pridajte smotanu, vajce, olej, soľ, rascu, kvások a oškvarky. Vypracujte nelepivé cesto, podľa potreby prisypte hladkú múku. Cesto prikryte a nechajte 30 minút odležať na teplom mieste. Preložte ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkajte na placku o hrúbke asi 1 cm.

Placku potrite bravčovou masťou a cesto preložte: tretinu zľava, tretinu sprava, tretinu zhora, tretinu zdola a nechajte 20 minút odležať. Opakujte 2x. Poskladané cesto rozvaľkajte na hrúbku 1cm a okrúhlou formičkou vykrajujte pagáče. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte 10 minút postáť. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte rascou a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.

Vyberáme pre vás niečo PLUS