Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Palacinková torta s pudingom

Palacinková torta s pudingom
Reklama

Palacinková torta s pudingom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto:
  • 1 ks 0
  • 5 l mlieka
  • 10 ks PL hladkej múky
  • 2 ks vajcia
  • 1 štipka soli
  • 1 ks ¼ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 ks Plnka:
  • 1 l mlieka
  • 90 g Zlatého klasu alebo iného pudingu";i:10;s:29:"4 ks PL kryštálového cukru";i:11;s:40:"500 g bieleho hrozna alebo iného ovocia";i:12;s:34:"1 ks téglik smotany na šľahanie";i:13;s:36:"1 ks strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup

Krok 1

Z cesta si pripravíme rovnako veľké palacinky. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustú hmotu. Hrozno odkôstkujeme a pokrájame na polovice. Do klasickej okrúhlej tortovej formy vložíme alobal, naň položíme palacinku potretú pudingom a obloženú ovocím. V rovnakej postupnosti vrstvíme až po okraj palacinky, puding a ovocie, potom dáme tortu na tri hodiny do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou a čokoládou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS