- 50 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Na cesto:
- 200 ghladkej múky
- 500 mlmlieka
- 2 ksvajcia
- 1 štipkakypriaceho prášku
- 1 kssoľ
- 3 lyžicenadrobno nasekaných byliniek (pažítka, petržlenovú vňať)
Na plnku:
- 200 gnátierkového masla
- 250 gjemného tvarohu
- 2 - 3 ksmladé cibuľky
- 2 lyžicenasekaných byliniek
- 1 hrsťžeruchy
- 1 kssoľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Preosiatu múku s kypriacim práškom dajte do misy, pridajte mlieko, žĺtky a soľ. Vymiešajte hladké cesto, prisypte nasekané bylinky a vmiešajte dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Nátierkové maslo vymiešajte s jemným tvarohom. Pridajte nasekané bylinky, na tenké kolieska nakrájané cibuľky, podľa chuti osoľte a okoreňte.
V panvici ľahko potretej olejom upečte trochu hrubšie palacinky. Upečené palacinky potrite plnkou, stočte a posypte žeruchou.