Palacinky na slano: Tento recept vám zaručene zachutí
26. 4. 2022, 16:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Dušan Kríštek
Reklama
Ani hrubšie cesto ich chuti neuškodí. Bylinkové palacinky sú jedna báseň.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 2 ks vajcia
- 1 štipka kypriaceho prášku
- 1 ks soľ
- 3 lyžice nadrobno nasekaných byliniek (pažítka, petržlenovú vňať)
Na plnku:
- 200 g nátierkového masla
- 250 g jemného tvarohu
- 2 - 3 ks mladé cibuľky
- 2 lyžice nasekaných byliniek
- 1 hrsť žeruchy
- 1 ks soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Krok 1
Preosiatu múku s kypriacim práškom dajte do misy, pridajte mlieko, žĺtky a soľ. Vymiešajte hladké cesto, prisypte nasekané bylinky a vmiešajte dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 2
Nátierkové maslo vymiešajte s jemným tvarohom. Pridajte nasekané bylinky, na tenké kolieska nakrájané cibuľky, podľa chuti osoľte a okoreňte.
Krok 3
V panvici ľahko potretej olejom upečte trochu hrubšie palacinky. Upečené palacinky potrite plnkou, stočte a posypte žeruchou.