Reklama

Palacinky na slano: Tento recept vám zaručene zachutí

Bylinkové palacinky

Zdroj: Dušan Kríštek

Reklama

Ani hrubšie cesto ich chuti neuškodí. Bylinkové palacinky sú jedna báseň.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 1 štipka kypriaceho prášku
  • 1 ks soľ
  • 3 lyžice nadrobno nasekaných byliniek (pažítka, petržlenovú vňať)

Na plnku:

  • 200 g nátierkového masla
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 - 3 ks mladé cibuľky
  • 2 lyžice nasekaných byliniek
  • 1 hrsť žeruchy
  • 1 ks soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

Krok 1

Preosiatu múku s kypriacim práškom dajte do misy, pridajte mlieko, žĺtky a soľ. Vymiešajte hladké cesto, prisypte nasekané bylinky a vmiešajte dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Krok 2

Nátierkové maslo vymiešajte s jemným tvarohom. Pridajte nasekané bylinky, na tenké kolieska nakrájané cibuľky, podľa chuti osoľte a okoreňte.

Krok 3

V panvici ľahko potretej olejom upečte trochu hrubšie palacinky. Upečené palacinky potrite plnkou, stočte a posypte žeruchou.