MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Parené buchty s pudingom: Slinky nikto neudrží

  • 50 min.
  • 5 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    polohrubej múky
  • 30 g
    droždia
  • ks
    350-400 ml vlažného mlieka
  • pol lyžica
    krupicového cukru
  • štipka
    soli
  • ks
    vajce
  • lyžica
    rozpusteného masla do cesta
  • ks
    slivkový lekvár
  • ks
    kakao
  • ks
    práškový cukor
  • ks
    maslo na poliatie buchiet
  • ks
    karamelový puding

Postup

Zo 150 ml vlažného mlieka, z krupicového cukru, zo štipky soli a z droždia pripravíme kvások. Do múky dáme nakysnutý kvások, zvyšné mlieko, vajce a maslo. Vypracujeme hladké, polohusté cesto a na teplom mieste ho necháme asi 30 minút kysnúť. Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pokrájame na štvorce. Do stredu každého dáme trochu hustého slivkového lekváru a zabalíme do buchty. Necháme ich 10 minút podkysnúť, uložíme do hrnca a paríme 10-15 minút. Buchty polejeme rozpusteným maslom a uložíme na tanier. Posypeme kakaom s práškovým cukrom a podávame s karamelovým pudingom.
smudge

Video