Parížska torta bez pečenia
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Parížska torta bez pečenia
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 140 g piškót
- 125 g kakaa
- 1 ks svetlú želatínu
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 ks žĺtka
- 1 ks šľahačku na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Vo vode rozmiešame kakao a privedieme do varu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame so žĺtkami. 1/3 krému odložíme a dve tretiny zmiešame s kakaovou vodou, do ktorej sme primiešali želatínu. Polovicu kakaovej hmoty dáme do tortovej formy a vtláčame do nej piškóty. Navrstvíme svetlý krém a opäť vtláčame piškóty. Postup opakujeme so zvyšným kakaovým krémom. Hotové necháme odležať do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou.