Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Parížska torta bez pečenia

fpx13183
Reklama

Parížska torta bez pečenia

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 140 g piškót
  • 125 g kakaa
  • 1 ks svetlú želatínu
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 ks žĺtka
  • 1 ks šľahačku na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Vo vode rozmiešame kakao a privedieme do varu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame so žĺtkami. 1/3 krému odložíme a dve tretiny zmiešame s kakaovou vodou, do ktorej sme primiešali želatínu. Polovicu kakaovej hmoty dáme do tortovej formy a vtláčame do nej piškóty. Navrstvíme svetlý krém a opäť vtláčame piškóty. Postup opakujeme so zvyšným kakaovým krémom. Hotové necháme odležať do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS