Pavúkova torta
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Pavúkova torta
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 9
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks tortový korpus
- 1 ks marhuľová marmeláda
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks čokoláda
- 1 ks pavúk-šablóna
Postup
Krok 1
Korpus rozrežeme a natrieme marhuľovou marmeládou. Na tú pridáme krém z kyslej smotany a cukru, ktorý sme si pripravili vopred a nechali v chladničke trošku stuhnúť. Priklopíme druhou časťou korpusu a potrieme aj po celom povrchu aj bokoch. Tortu polejeme kvalitnou čokoládou tak, aby pokryla celý povrch. Keď čokoláda zaschne, na povrch torty nakreslíme bielym smotanovým krémom pavučinu. Na kreslenie nám celkom postačí čisté mikroténové vrecko, ktorému opatrne odstrihneme malý kúsok z rožka. Ozdobu - pavúka nemusíme samozrejme používať živého. Celkom postačí atrapa z hračkárstva.Ak namiesto pavučiny použijete iný dostatočne strašidelný motív, nebudeme vám to zazlievať...