Pečená bravčová krkovička s bylinkami
21. 7. 2011, 17:47 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Pečená bravčová krkovička s bylinkami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčovej krkovičky
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks rasca
- 1 ks majoránka
- 1 ks tymián
- 1 ks rozmarín
- 1 ks soľ
- 100 g masla
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou. Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena. Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou.