Reklama

Pečená bravčová krkovička s bylinkami

Pečená bravčová krkovička s bylinkami
Reklama

Pečená bravčová krkovička s bylinkami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks rasca
  • 1 ks majoránka
  • 1 ks tymián
  • 1 ks rozmarín
  • 1 ks soľ
  • 100 g masla
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou. Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena. Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou.