Pečená klobása s jablkovo-batatovým pyré
19. 8. 2018, 14:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:23)

Pečená klobása s jablkovo-batatovým pyré
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks mäkkú klobásu na pečenie
- 2 ks jablká
- 1 ks tekvicové semiačka
- 1 ks Na pyré: 2 – 3 sladké zemiaky (bataty)
- 1-2 ks jablká Granny Smith
- 1 ks soľ
- 1 ks maslo
- 1 štipka škorice
- 1 ks kokosový cukor (nemusí byť)
Postup
Krok 1
Bataty a jablko umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky. V panvici rozohrejte maslo na strednú teplotu a opekajte na ňom pokrájané bataty. Osoľte a okoreňte. Prikryte pokrievkou a duste 2 minúty. Potom pokrievku odkryte a opekajte ešte ďalšie 4 minúty alebo dovtedy, kým bataty nie sú zlatisté. Pridajte ešte lyžicu masla a k batatom pridajte jablko. Ak chcete pridať cukor, prisypte ho teraz. Opekajte ďalších 5 minút. Keď sú zemiaky a jablko mäkké, dochuťte ich škoricou. Môžete ale nemusíte popučiť na pyré. Kým sa robí pyré, v rúre vyhriatej na 180 °C upečte klobásu. Pridajte k nej 2 jablká bez jadierok nakrájané na štvrtky a tekvicové semienka. Upečenú klobásu podávajte s jablkovo-batatovým pyré.