Reklama

Pečená klobása s jablkovo-batatovým pyré

Pečená klobása s jablkovo-batatovým pyré
Reklama

Pečená klobása s jablkovo-batatovým pyré

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks mäkkú klobásu na pečenie
  • 2 ks jablká
  • 1 ks tekvicové semiačka
  • 1 ks Na pyré: 2 – 3 sladké zemiaky (bataty)
  • 1-2 ks jablká Granny Smith
  • 1 ks soľ
  • 1 ks maslo
  • 1 štipka škorice
  • 1 ks kokosový cukor (nemusí byť)

Postup

Krok 1

Bataty a jablko umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky. V panvici rozohrejte maslo na strednú teplotu a opekajte na ňom pokrájané bataty. Osoľte a okoreňte. Prikryte pokrievkou a duste 2 minúty. Potom pokrievku odkryte a opekajte ešte ďalšie 4 minúty alebo dovtedy, kým bataty nie sú zlatisté. Pridajte ešte lyžicu masla a k batatom pridajte jablko. Ak chcete pridať cukor, prisypte ho teraz. Opekajte ďalších 5 minút. Keď sú zemiaky a jablko mäkké, dochuťte ich škoricou. Môžete ale nemusíte popučiť na pyré. Kým sa robí pyré, v rúre vyhriatej na 180 °C upečte klobásu. Pridajte k nej 2 jablká bez jadierok nakrájané na štvrtky a tekvicové semienka. Upečenú klobásu podávajte s jablkovo-batatovým pyré.

Vyberáme pre vás niečo PLUS