Pečené hovädzie mäso so slaninou
21. 7. 2011, 17:48 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Pečené hovädzie mäso so slaninou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g hovädzieho mäsa vcelku
- 1 ks olej
- 50 g prerastenej oravskej slaniny
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks
- 1 ks Hubová omáčka:
- 1 ks sušené huby
- 1 ks téglik sladkej smotany
- 1 ks hladká múka na zahustenie";i:10;s:11:"1 ks vegetu";i:11;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:12;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso umyte a osušte, vcelku ho posoľte, okoreňte mletým čiernym korením a prešpikujte ho tenkými kúskami oravskej slaniny. Mäso pokvapkajte olejom a odložte na 3 hod. na chladné miesto. Odležané mäso prudko opečte v panvici na oleji zo všetkých strán. Preložte ho do zapekacej misy, pridajte kúsky nakrájanej slaniny a podlejte výpekom. Zapekaciu misu s mäsom prikryte alobalom a vložte do vyhriatej rúry. Mäso upečte domäkka. Upečené ho vyberte a nakrájajte na kúsky. Podávajte s hubovou omáčkou a so žemľovými knedľami.