Reklama

Pečené hovädzie mäso so slaninou

Hovädzie rezne na obráteno
Reklama

Pečené hovädzie mäso so slaninou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g hovädzieho mäsa vcelku
  • 1 ks olej
  • 50 g prerastenej oravskej slaniny
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks
  • 1 ks Hubová omáčka:
  • 1 ks sušené huby
  • 1 ks téglik sladkej smotany
  • 1 ks hladká múka na zahustenie";i:10;s:11:"1 ks vegetu";i:11;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:12;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso umyte a osušte, vcelku ho posoľte, okoreňte mletým čiernym korením a prešpikujte ho tenkými kúskami oravskej slaniny. Mäso pokvapkajte olejom a odložte na 3 hod. na chladné miesto. Odležané mäso prudko opečte v panvici na oleji zo všetkých strán. Preložte ho do zapekacej misy, pridajte kúsky nakrájanej slaniny a podlejte výpekom. Zapekaciu misu s mäsom prikryte alobalom a vložte do vyhriatej rúry. Mäso upečte domäkka. Upečené ho vyberte a nakrájajte na kúsky. Podávajte s hubovou omáčkou a so žemľovými knedľami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS