Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečené koleno s plnkou

Pečené koleno s plnkou
Reklama

Pečené koleno s plnkou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks bravčové koleno
  • 1-2 ks rožky odvčera
  • 1 ks údené mäso
  • 1 ks mlieko
  • 1 ks vajce
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 1 ks strúhanka
  • 1-2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Bravčové koleno dobre umyjeme, osušíme a na jednej strane rozrežeme. Kosť opatrne vyberieme a plát mäsa rozklepeme a osolíme. Rožok pokrájame a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Dáme do misky, po vychladnutí pokropíme mliekom a necháme chvíľu odstáť. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno pokrájané údené mäso, rozšľahané vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme, okoreníme a podľa potreby zahustíme strúhankou. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Zmes rozotrieme na plát mäsa, stočíme a previažeme kuchynskou niťou. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po hodine pečenia alobal odstránime a mäso dopečieme. Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS