Pečené koleno s plnkou
26. 11. 2017, 22:23

Pečené koleno s plnkou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks bravčové koleno
- 1-2 ks rožky odvčera
- 1 ks údené mäso
- 1 ks mlieko
- 1 ks vajce
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks strúhanka
- 1-2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Bravčové koleno dobre umyjeme, osušíme a na jednej strane rozrežeme. Kosť opatrne vyberieme a plát mäsa rozklepeme a osolíme. Rožok pokrájame a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Dáme do misky, po vychladnutí pokropíme mliekom a necháme chvíľu odstáť. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno pokrájané údené mäso, rozšľahané vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme, okoreníme a podľa potreby zahustíme strúhankou. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Zmes rozotrieme na plát mäsa, stočíme a previažeme kuchynskou niťou. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po hodine pečenia alobal odstránime a mäso dopečieme. Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom.