Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste
21. 7. 2011, 17:48 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 6-8 ks väčších kuracích stehien
- 1 kg kyslej kapusty
- 300 g oravskej slaniny
- 1 ks väčšia červená cibuľa
- 5-6 dl tmavého piva
- 1 ks PL mletej rasce
- 2 ks PL oleja
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu pokrájajte a dajte aj so šťavou na vymastený pekáč. Prilejte toľko vody, aby bola kapusta celá zaliata. Poukladajte umyté osušené kuracie stehná, obložte na pásiky pokrájanou slaninou a kolieskami cibule. Osoľte, posypte rascou a pečte asi 1 hod. pri 180 °C. Podľa potreby podlievajte pivom. Podávame s varenými zemiakmi.