Reklama

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste

Králik s jablkami
Reklama

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 6-8 ks väčších kuracích stehien
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 300 g oravskej slaniny
  • 1 ks väčšia červená cibuľa
  • 5-6 dl tmavého piva
  • 1 ks PL mletej rasce
  • 2 ks PL oleja
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Kyslú kapustu pokrájajte a dajte aj so šťavou na vymastený pekáč. Prilejte toľko vody, aby bola kapusta celá zaliata. Poukladajte umyté osušené kuracie stehná, obložte na pásiky pokrájanou slaninou a kolieskami cibule. Osoľte, posypte rascou a pečte asi 1 hod. pri 180 °C. Podľa potreby podlievajte pivom. Podávame s varenými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS