MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pečené kuriatka v slanine s mladou mrkvou: Dobrú chuť!

  • 35 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    jarné kuriatka
  • ks
    citrón
  • ks
    stonky tymianu alebo rozmarínu
  • ks
    bobkové listy
  • 4-6 ks
    dlhých plátkov slaniny
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    mladú mrkvu
  • ks
    maslo, olej

Postup

Kuriatka nasoľte zvnútra aj zvonku. Nechajte odokryté cez noc v chladničke.

Pred pečením rozkrojte citrón na polovicu, popichajte ho vidličkou a spolu s bylinkami a bobkovým listom vložte do kuriatok.

Nohy kuriatok zviažte, prsia, ktoré sú upečené skôr, obaľte v dlhých plátoch slaniny a priviažte ku kuriatku.

Kuriatka dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 25-35 minút. Či sú už upečené, zistíte mäsovým teplomerom (najhrubšia časť stehna by mala mať aspoň 68 °C) alebo kuriatko nakloňte, či z neho vyteká číra šťava a či sa dajú stehná ľahko oddeliť od zvyšku. Upečené kuriatka vyberte z rúry a nechajte 5-10 minút oddýchnuť.

Mladú mrkvu očistite a skrátené zelené stonky na nej ponechajte. Dajte ich do osolenej vriacej vody a varte 1-2 minúty. Rýchlo schlaďte.

Mrkvu pred podávaním krátko opečte na rozpálenom oleji a masle, osoľte, prípadne pridajte výpek z kuriatok.

Diskusia k článku