Pečené v rúre: Smotanové bravčové rezne s mozzarellou
23. 10. 2021, 11:14 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:33)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Sobota bude mäsová, nedeľa koláčová.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g bravčového mäsa
- 80 g mozzarelly alebo iného tvrdého syra
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
Na marinádu:
- 150 g kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 ks sušený cesnak
- trochu ks hladkej múky
Postup
Krok 1
Bravčové mäso pokrájame na rezne, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
Krok 2
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, horčicu, sójovú omáčku, sušený cesnak, med a hladkú múku.
Krok 3
Ochutené plátky mäsa ponoríme do marinády a necháme 10 minút odstáť.
Krok 4
Potom rezne rozložíme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Krok 5
Pred dopečením položíme navrch rezňov kolieska mozzarelly alebo posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Vložíme naspäť do rúry a zapečieme. Podávame napríklad s uvarenými zemiakmi.