Reklama

Pečené v rúre: Smotanové bravčové rezne s mozzarellou

rezne

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Sobota bude mäsová, nedeľa koláčová.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 80 g mozzarelly alebo iného tvrdého syra
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Na marinádu:

  • 150 g kyslej smotany
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 ks sušený cesnak
  • trochu ks hladkej múky

Postup

Krok 1

Bravčové mäso pokrájame na rezne, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.

Krok 2

Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, horčicu, sójovú omáčku, sušený cesnak, med a hladkú múku.

Krok 3

Ochutené plátky mäsa ponoríme do marinády a necháme 10 minút odstáť.

Krok 4

Potom rezne rozložíme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Krok 5

Pred dopečením položíme navrch rezňov kolieska mozzarelly alebo posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Vložíme naspäť do rúry a zapečieme. Podávame napríklad s uvarenými  zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS