MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pečené v rúre: Smotanové bravčové rezne s mozzarellou

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    bravčového mäsa
  • 80 g
    mozzarelly alebo iného tvrdého syra
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    soľ
  • ks
    olej

Na marinádu:

  • 150 g
    kyslej smotany
  • ks
    vajcia
  • lyžice
    horčice
  • lyžice
    medu
  • lyžica
    sójovej omáčky
  • ks
    sušený cesnak
  • trochu ks
    hladkej múky

Postup

Bravčové mäso pokrájame na rezne, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.

Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, horčicu, sójovú omáčku, sušený cesnak, med a hladkú múku.

Ochutené plátky mäsa ponoríme do marinády a necháme 10 minút odstáť.

Potom rezne rozložíme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Pred dopečením položíme navrch rezňov kolieska mozzarelly alebo posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Vložíme naspäť do rúry a zapečieme. Podávame napríklad s uvarenými  zemiakmi.
smudge

Video