Pečeňová polievka
21. 7. 2011, 17:49 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Pečeňová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 l vody
- 1 ks soľ
- 40 g masti
- 1 ks cibuľa
- 200 g pečene bravčovej alebo teľacej
- 50 g mrkvy
- 50 g zeleru
- 50 g ryže
- 1 ks čierne korenie
- 1 ks majorán
Postup
Krok 1
Na roztopenú masť dáme na drobno pokrájanú cibuľu, trochu ju upražíme a pridáme teľaciu alebo bravčovú pečeň pokrájanú na malé kúsky. Keď je pečeň opražená, pridáme na rezančeky pokrájanú alebo postrúhanú mrkvu a zeler. Zalejeme vodou a varíme, kým pečeň nezmäkne. Potom pridáme obratú a umytú ryžu a osolíme. Do hotovej polievky dáme trochu mletého čierneho korenia a majoránu.