Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pikantný jahňací guláš

Chilli con carne
Reklama

Pikantný jahňací guláš

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g jahňacieho mäsa
  • 3 ks cibule
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 2 ks chilli papričky
  • 125 ml červeného vína
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • 1 ks červená paprika
  • 50 g strúhaného tmavého chleba
  • 1 ks PL pochúťkovej kyslej smotany
  • 1 ks olej";i:10;s:29:"1 ks mletá červená paprika";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kocky nakrájané mäso, mierne osoľte, zaprášte mletou červenou paprikou, pridajte prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, chilli papričky, podlejte vodu a prikryté varte. Podľa potreby mäso podlievajte vodou. Keď je mäso mäkké, pridajte nakrájanú červenú papriku, červené víno a spolu chvíľu povarte. Na záver podľa potreby zahustite strúhaným tmavým chlebom. Podávajte s pochúťkovou kyslou smotanou a bielym chlebom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS