MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pizza s feniklom: Takúto voňavú vám žiadna pizzerka nepripraví

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Cesto:

  • 200 ml
    teplej vody
  • 20 g
    droždia
  • lyžica
    kryštálového cukru
  • 400 g
    hladkej múky + na posypanie dosky
  • ks
    soľ

Obloženie:

  • 200 g
    nátierkového masla
  • lyžice
    kyslej smotany
  • ks
    buľvy fenikla
  • lyžica
    posekanej feniklovej vňate
  • hrste
    baby špenátu
  • 150 g
    ementálu

Postup

Do misky so 70 ml teplej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor a premiešame. Do múky preosiatej so soľou urobíme v strede jamku a vlejeme droždie. Prikryjeme utierkou a necháme asi 10 minút stáť na teplom mieste, aby droždie začalo kysnúť. K múke prilejeme zvyšnú vodu a vypracujeme cesto.

Keď je dostatočne hladké a pružné, necháme ho prikryté kysnúť asi 30 minút. Zatiaľ vymiešame nátierkové maslo s kyslou smotanou. Fenikel opláchneme vodou, osušíme, prekrojíme a nakrájame na plátky. Vňať posekáme a vmiešame do smotany. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

Pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený veľký plech. Rovnomerne rozotrieme smotanu. Po celej ploche poukladáme plátky fenikla a lístky špenátu. Posypeme nastrúhaným syrom, časť nakrájame na kocky. Posypeme soľou a čerstvo pomletým korením. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia na 10 minút. Potom znížime teplotu na 190 stupňov Celzia a pečieme ešte ďalších 5 až 6 minút.

Diskusia k článku