Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pizza Margherita

Bezlepková pizza
Reklama

Pizza Margherita

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 5 g droždia
  • 1 lyžica soli
  • 3 dl horúcej vody
  • 500 g polohrubej múky. Plnka: 2 konzervy olúpaných paradajok (po 800 g)
  • 300 g syra Mozzarella
  • 1 ks čerstvú alebo sušenú bazalku
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie. Okrem toho: cca 4 lyžice olivového oleja (na vymastenie plechu a pokvapkanie povrchu pizze).

Postup

Krok 1

Cesto: Droždie necháme napučať v 2,5 dl horúcej vody. Soľ rozpustíme vo zvyšnej vode, múku preosejeme. Do múky urobíme jamku a vylejeme do nej kvások. Krátko premiešame končekmi prstov. Prilejeme osolenú vodu a znova premiešame. Potom intenzívne miesime 5 až 10 minút, kým nevznikne pružné cesto. Urobíme z neho 2 bochníky, poprášime múkou a prikryté v nádobe necháme cesto odpočívať 3 hodiny pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke). Plnka: paradajky z konzervy necháme dobre odkvapkať na sitku. Syr pokrájame na úhľadné plátky. Ak máme čerstvú bazalku, posekáme ju na drobno. Rúru predhrejte na 250 stupňov Celzia. Plech (formu) potrieme olejom. Cestá krátko premiesime a vyvaľkáme (na priemer cca 32 cm). Jedno cesto dáme na plech, alebo do formy. Obložíme polovicou paradajok, osolíme, okoreníme, pokladieme polovicu plátkov syra Mozzarella. Pizzu vložíme do rúry na strednú mriežku a pečieme 12 až 15minút. Zatiaľ vyvaľkáme druhé cesto a všetko zopakujeme. Hotovú pizzu posypeme bylinkami a pokvapkáme olejom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS