Reklama

Pľúcka na kyslo

Pľúcka na kyslo
Reklama

Pľúcka na kyslo

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 900 g bravčových pľúc
  • 1 ks ½ l kyslej smotany
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks menší zeler
  • 1 ks horčica
  • 1 ks ocot
  • 2 ks cibule
  • 3 ks PL múky
  • 2 ks PL masti";i:10;s:18:"1 ks bobkový list";i:11;s:26:"1 ks celé čierne korenie";i:12;s:10:"1 ks cukor";i:13;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:14;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Umyté pľúca dajte do vriacej slanej vody, pridajte celé čierne korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler. Uvarené pľúcka vyberte a nakrájajte na drobné rezančeky. Z masti a múky pripravte zápražku, podlejte vývarom z pľúcok a pridajte horčicu, ocot, cukor, nakrájané pľúcka a prevarte. Nakoniec pridajte kyslú smotanu. Podávajte s knedľou alebo s cestovinami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS