Pľúcka na kyslo
21. 7. 2011, 17:55 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Pľúcka na kyslo
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 900 g bravčových pľúc
- 1 ks ½ l kyslej smotany
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 1 ks menší zeler
- 1 ks horčica
- 1 ks ocot
- 2 ks cibule
- 3 ks PL múky
- 2 ks PL masti";i:10;s:18:"1 ks bobkový list";i:11;s:26:"1 ks celé čierne korenie";i:12;s:10:"1 ks cukor";i:13;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:14;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Umyté pľúca dajte do vriacej slanej vody, pridajte celé čierne korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler. Uvarené pľúcka vyberte a nakrájajte na drobné rezančeky. Z masti a múky pripravte zápražku, podlejte vývarom z pľúcok a pridajte horčicu, ocot, cukor, nakrájané pľúcka a prevarte. Nakoniec pridajte kyslú smotanu. Podávajte s knedľou alebo s cestovinami.