Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Polentové placky s cviklou

Polentové placky s cviklou
Reklama

Polentové placky s cviklou

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g celozrnnej kukuričnej krupice
  • 1 až 2 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice zeleninového biovegety
  • 700 ml horúcej vody
  • 1 ks morskú soľ
  • 1 ks Na placky: 100 g hladkej kukuričnej múky
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 lyžica čierneho sezamu (nemusí byť)
  • 2 lyžice šťavy z čerstvého zázvoru";i:10;s:24:"1/2 lyžica morskej soli";i:11;s:20:"1 ks uvarenú cviklu";i:12;s:18:"1 ks olivový olej

Postup

Krok 1

Pripravíme kašu: V hlbšom hrnci rozohrejeme olivový olej, opražíme krupicu so štipkou soli a zeleninovou biovegetou. Miešame asi 2 minúty, znížime oheň a za stáleho miešania pomaly prilievame horúcu vodu, kým ju krupica vstrebáva (aspoň 5 minút). Hotovú hustú polentovú kašu odstavíme z ohňa. Takto pripravenú polentovú kašu ochutíme pretlačeným cesnakom, rascou a sezamom. Čerstvý zázvor ošúpeme, nastrúhame a cez sitko z neho vytlačíme šťavu, ktorú primiešame do kaše. Zázvor v kuchyni

Osolíme a do horúcej kaše vmiešame podľa potreby toľko kukuričnej hladkej múky, aby sa z hutnejšej vláčnej masy dali tvarovať placky. Premiešavame varechou a keď masa trochu vychladne, odoberáme z nej kúsky veľkosti slivky, ktorá prstami alebo dlaňami zľahka roztlačíme na hrubšie placky. Placky opečieme na troche oleja z oboch strán dozlatista. Podávame s plátkami opečenej uvarenej cvikle.

Vyberáme pre vás niečo PLUS