Polievka z pečenej zeleniny a cícera: Veľké kusy zeleniny, jednoduchá príprava
26. 10. 2020, 15:08 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:30)

Zdroj: Laura Witteková
Polievka z pečenej zeleniny a cícera: Veľké kusy zeleniny, jednoduchá príprava
- Dĺžka prípravy (min): 55
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- štvrť ks zeleru
- 1 ks konzerva cícera
- 1 ks červená cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 ks mletá rasca, mletá červená paprika
- 1 ks šalviové listy
- 1 ks soľ, korenie";i:10;s:18:"1 ks olivový olej
Postup
Krok 1
Mrkvu, petržlen a zeler nakrájajte na menšie kúsky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a rozprestrite na dve tretiny plechu. Na zvyšok plechu dajte cícer a tiež ho pokvapkajte olejom, okoreňte aj osoľte, ak nebol v slanom náleve.
Krok 2
Zeleninu dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20-25 minút, kým nebude navrchu zlatá.
Krok 3
Vo väčšom hrnci s olivovým olejom speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak a všetko spolu dobre orestujte. Pridajte rascu, soľ, korenie, červenú papriku a premiešajte.
Krok 4
Do zmesi pridajte pečenú zeleninu (trochu pečeného cícera si nechajte na ozdobu), vývar, dva lístky čerstvej šalvie a všetko nechajte prevrieť. Potom polievku rozmixujte na hladký krém a rozdeľte do misiek. Porcie nakoniec ozdobte pečeným cícerom a lístkami šalvie.