Reklama

Polievka z pečenej zeleniny a cícera: Veľké kusy zeleniny, jednoduchá príprava

polievka

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Polievka z pečenej zeleniny a cícera: Veľké kusy zeleniny, jednoduchá príprava

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks petržleny
  • štvrť ks zeleru
  • 1 ks konzerva cícera
  • 1 ks červená cibuľa
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks mletá rasca, mletá červená paprika
  • 1 ks šalviové listy
  • 1 ks soľ, korenie";i:10;s:18:"1 ks olivový olej

Postup

Krok 1

Mrkvu, petržlen a zeler nakrájajte na menšie kúsky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a rozprestrite na dve tretiny plechu. Na zvyšok plechu dajte cícer a tiež ho pokvapkajte olejom, okoreňte aj osoľte, ak nebol v slanom náleve.

Krok 2

Zeleninu dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20-25 minút, kým nebude navrchu zlatá.

Krok 3

Vo väčšom hrnci s olivovým olejom speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak a všetko spolu dobre orestujte. Pridajte rascu, soľ, korenie, červenú papriku a premiešajte.

Krok 4

Do zmesi pridajte pečenú zeleninu (trochu pečeného cícera si nechajte na ozdobu), vývar, dva lístky čerstvej šalvie a všetko nechajte prevrieť. Potom polievku rozmixujte na hladký krém a rozdeľte do misiek. Porcie nakoniec ozdobte pečeným cícerom a lístkami šalvie.