Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Quinoa s cviklou a s feta syrom

Quinoa s cviklou a s feta syrom
Reklama

Quinoa s cviklou a s feta syrom

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks šalotku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 ks vetvičku čerstvého tymiánu
  • 1 ks veľkú cviklu
  • 1 hrnček (200 ml) quinoi
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 g syru feta
  • 1 ks petržlenovú vňať na ozdobenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks čerstvo pomleté čierne korenie

Postup

Krok 1

V horúcej panvici opečte na oleji nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte čerstvý tymián a olúpanú, na kocky nakrájanú cviklu. Ochuťte soľou a čiernym korením. Po 3 až 5 minútach varenia pridajte teplý vývar. Za častého premiešavania varte 15 až 20 minút, kým zrniečka nezmäknú a vznikne vláčna kaša. Dosypte rozmrvený feta syr a na chvíľu prikryte pokrievkou, aby sa syr trocha rozpustil. Ozdobte petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS