Rascová polievka
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Rascová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 1l vývaru
- 2 dl bieleho vína
- 1 ks téglik kyslej smotany
- 1 ks
- 1 ks cibuľa
- 1 ks PL rasce
- 1 ks korenie
- 1 ks soľ
- 150 g slaniny
- 1 ks PL hladkej múky
Postup
Krok 1
na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú slaninku, opečieme, prilejeme víno a vývar. Do polievky za stáleho miešania pridáme smotanu zmiešanú s múkou, rascu, soľ a korenie. Podávame s opraženou žemľou.