Ražničí
8. 9. 2011, 13:54

Zdroj: Mike Powell
Reklama
Ražničí
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g bravčového stehna
- 200 g anglickej slaniny
- 200 g cibule
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté korenie
- 1 ks olej
- 1 ks paprika
Postup
Krok 1
Bravčové stehno zbavíme prebytočného tuku, nakrájame na tenké plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, vložíme do misky a zalejeme malým množstvom oleja. Premiešame a necháme 2-3 hodiny odležať. Potom striedavo napichujeme mäso, dieliky slaniny a plátky cibule na špizy /šašlík/, ktoré položíme na silno nahriaty spodný rošt grilu, kde ražničí do zlata opekáme. Ražničí na tanieri posypeme nakrájanou cibuľou, ochutenou sladkou paprikou. Podávame zo zeleninovým šalátom a rôzne upravenými zemiakmi.