Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ražničí

Buffet table with beef kebabs

Zdroj: Mike Powell

Reklama

Ražničí

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g bravčového stehna
  • 200 g anglickej slaniny
  • 200 g cibule
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté korenie
  • 1 ks olej
  • 1 ks paprika

Postup

Krok 1

Bravčové stehno zbavíme prebytočného tuku, nakrájame na tenké plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, vložíme do misky a zalejeme malým množstvom oleja. Premiešame a necháme 2-3 hodiny odležať. Potom striedavo napichujeme mäso, dieliky slaniny a plátky cibule na špizy /šašlík/, ktoré položíme na silno nahriaty spodný rošt grilu, kde ražničí do zlata opekáme. Ražničí na tanieri posypeme nakrájanou cibuľou, ochutenou sladkou paprikou. Podávame zo zeleninovým šalátom a rôzne upravenými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS