Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Restované kuracie prsia s kapiou a cibuľou: Chrumkavá dobrota na obed aj večeru

e

Zdroj: Redakcia

Reklama

40 minút, 2 porcie

Potrebujeme:

  • 2 hrubšie plátky kuracích pŕs
  • 200 ml mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hladká múka na obalenie
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • olivový olej na opekanie
  • 1 kapia";i:10;s:20:"1 vačšia paradajka";i:11;s:20:"100 ml bieleho vína";i:12;s:24:"2-3 malé bobkové listy

Postup:

  1. Kuracie mäso umyte, osušte a jemne hánkami prstov naklepte. Vložte do mlieka s prelisovaným cesnakom a odložte do chladu na 1-2 hodiny.
  2. Mäso z mlieka vyberte, osušte papierovou kuchynskou utierkou, osoľte, okoreňte a obaľte v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou a muškátovým orieškom.
  3. Na rozpálenom oleji v pekáči mäso prudko opečte z oboch strán. Potom znížte teplotu, na mäso poukladajte kapiu pokrájanú na drobné kocky a paradajky bez šupky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasypte na mäso, podlejte vínom, pridajte bobkové listy a zakryte alobalom. Dajte piecť do rúry pri teplote 200 °C na 25-30 minút. Pred koncom pečenia alobal odstráňte a dopečte do chrumkava.

Vyberáme pre vás niečo PLUS