Restované kuracie prsia s kapiou a cibuľou: Chrumkavá dobrota na obed aj večeru
22. 4. 2020, 16:34 (aktualizované: 22. 4. 2020, 16:37)

Zdroj: Redakcia
Reklama
40 minút, 2 porcie
Potrebujeme:
- 2 hrubšie plátky kuracích pŕs
- 200 ml mlieka
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- hladká múka na obalenie
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- štipka nastrúhaného muškátového orieška
- olivový olej na opekanie
- 1 kapia";i:10;s:20:"1 vačšia paradajka";i:11;s:20:"100 ml bieleho vína";i:12;s:24:"2-3 malé bobkové listy
Postup:
- Kuracie mäso umyte, osušte a jemne hánkami prstov naklepte. Vložte do mlieka s prelisovaným cesnakom a odložte do chladu na 1-2 hodiny.
- Mäso z mlieka vyberte, osušte papierovou kuchynskou utierkou, osoľte, okoreňte a obaľte v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou a muškátovým orieškom.
- Na rozpálenom oleji v pekáči mäso prudko opečte z oboch strán. Potom znížte teplotu, na mäso poukladajte kapiu pokrájanú na drobné kocky a paradajky bez šupky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasypte na mäso, podlejte vínom, pridajte bobkové listy a zakryte alobalom. Dajte piecť do rúry pri teplote 200 °C na 25-30 minút. Pred koncom pečenia alobal odstráňte a dopečte do chrumkava.