Roláda z mletého mäsa
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Roláda z mletého mäsa
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového bôčika alebo pliecka
- 250 g mlieka
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks horčica
- 100 g šunky
- 100 g syra
- 100 ml kyslej smotany
Postup
Krok 1
Mäso pomelieme a osolím. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a necháme na noc odpočívať v chlade. Šunku a syr pokrájame na tenké plátky. Pripravíme si kus alobalu v tvare obdĺžnika a mäso rovnomerne rozložíme, uhladíme a potrieme horčicou. Na neho poukladáme plátky šunky a syra. Roládu zavinieme a položíme od vymasteného pekáča. Potrieme rozmiešanou smotanou, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia niekoľko krát potrieme smotanou.