Reklama

Roláda z mletého mäsa

Frankfurtská roláda s horčicou
Reklama

Roláda z mletého mäsa

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového bôčika alebo pliecka
  • 250 g mlieka
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks horčica
  • 100 g šunky
  • 100 g syra
  • 100 ml kyslej smotany

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme a osolím. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a necháme na noc odpočívať v chlade. Šunku a syr pokrájame na tenké plátky. Pripravíme si kus alobalu v tvare obdĺžnika a mäso rovnomerne rozložíme, uhladíme a potrieme horčicou. Na neho poukladáme plátky šunky a syra. Roládu zavinieme a položíme od vymasteného pekáča. Potrieme rozmiešanou smotanou, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia niekoľko krát potrieme smotanou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS