Rozbif na anglický spôsob
8. 9. 2011, 13:56

Rozbif na anglický spôsob
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g nízkej roštenky
- 2-3 lyžice tuku
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks mletú červenú papriku
- 1 ks soľ
- 1 ks worcesterskú omáčku
Postup
Krok 1
Hovädziu roštenku osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odležať. Mäso opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Počas pečenia do mäsa nepicháme, ale ho obraciame pomocou lopatky. Opečené mäso potrieme maslom, preložíme na pekáč do rúry, podlejeme horúcou vodou a za občasného polievania výpekom pečieme 20-30 minút. (1 kg pečieme asi 3/4 hodiny). Čas pečenia podmieňuje kvalita mäsa a intenzita prívodu tepla. Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Dohotovenie zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečená roštenka na anglický spôsob, má byť pružná, polotuhá. Upečený rozbif vyberieme z pekáča. V ohriatom tuku z pečenia rozmiešame worcester a mletú papriku, vodu a šťavu varíme, až tuk vystúpi na povrch. Anglický rozbif pokrájame na tenké plátky a podávame s rôzne upravenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom. Studený anglický rozbif upravujeme na obložené misy alebo sendviče.