Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ružová ombre torta

Ružová ombre torta
Reklama

Ružová ombre torta

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 110 g masla izbovej teploty
  • 300 g kryštálového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 250 g hladkej múky
  • štvrť spoon soli
  • 240 ml cmaru
  • 1 ks červenú potravinársku farbu
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica sódy bikarbóny";i:10;s:43:"1 ks Krém: 225 g krémového syra (Lučina";i:11;s:13:"1 ks žervé)";i:12;s:16:"225 g mascarpone";i:13;s:25:"115 g práškového cukru";i:14;s:32:"1 lyžica citrónového extraktu";i:15;s:38:"360 ml smotany na šľahanie (35-40 %)

Postup

Krok 1

Maslo vyšľahajte s cukrom dopenista. Postupne pridajte vajcia, extrakt z vanilky a preosiatu múku so soľou. V 4 miskách zmiešajte po 60 ml cmaru s trochou potravinárskej farby, aby ste docielili 4 odtiene ružovej. Do každej misky primiešajte rovnaké množstvo maslovej hmoty. V hrnčeku zmiešajte ocot s jedlou sódou. Keď zmes začne peniť, zľahka ju ručne metličkou zamiešajte v rovnakých množstvách do misiek s farebnou hmotou.

Farebné cesto nalejte postupne do foriem vystlaných papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia pečte asi 20 minút. Vychladené vyberte z foriem. Krémový syr s mascarpone vyšľahajte a pridajte preosiaty práškový cukor s citrónovým extraktom. Vmiešajte smotanu vyšľahanú dotuha. Krémom natrite korpusy, vrch i boky torty. Dajte do chladu stuhnúť a ozdobte podľa fantázie.

Vyberáme pre vás niečo PLUS