Ružová ombre torta
10. 4. 2018, 21:13

Ružová ombre torta
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 110 g masla izbovej teploty
- 300 g kryštálového cukru
- 2 ks vajcia
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 250 g hladkej múky
- štvrť spoon soli
- 240 ml cmaru
- 1 ks červenú potravinársku farbu
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica sódy bikarbóny";i:10;s:43:"1 ks Krém: 225 g krémového syra (Lučina";i:11;s:13:"1 ks žervé)";i:12;s:16:"225 g mascarpone";i:13;s:25:"115 g práškového cukru";i:14;s:32:"1 lyžica citrónového extraktu";i:15;s:38:"360 ml smotany na šľahanie (35-40 %)
Postup
Krok 1
Maslo vyšľahajte s cukrom dopenista. Postupne pridajte vajcia, extrakt z vanilky a preosiatu múku so soľou. V 4 miskách zmiešajte po 60 ml cmaru s trochou potravinárskej farby, aby ste docielili 4 odtiene ružovej. Do každej misky primiešajte rovnaké množstvo maslovej hmoty. V hrnčeku zmiešajte ocot s jedlou sódou. Keď zmes začne peniť, zľahka ju ručne metličkou zamiešajte v rovnakých množstvách do misiek s farebnou hmotou.
Farebné cesto nalejte postupne do foriem vystlaných papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia pečte asi 20 minút. Vychladené vyberte z foriem. Krémový syr s mascarpone vyšľahajte a pridajte preosiaty práškový cukor s citrónovým extraktom. Vmiešajte smotanu vyšľahanú dotuha. Krémom natrite korpusy, vrch i boky torty. Dajte do chladu stuhnúť a ozdobte podľa fantázie.